Помоћник министра пољопривреде у посети Симпу

На иницијативу Симпа организован је састанак са помоћником министра за пољопривреду Милошем Миловановићем и представницима градова и општина Пчињског округа. Била је ово прилика да се помоћнику поставе питања у вези са  новим  законом о подстицајима у пољопривреди који би, уколико буде усвојен, могао да ступи на снагу 2013. године.

Симпо је и овога пута организовао важан састанак коме су присуствовали представници града Врања и осталих општина у округу, да би се информисали о новинама које доноси министарство пољопривреде, али, како је рекао генерални директор Слађан Дисић и да се чује реално стање у нашој пољопривредној производњи.

Симпо има фабрике које се баве пољопривредном производњом. Изједначавање правних и физичких лица када су у питању субвенције много ће допринети даљем развоју. Помоћник министра Миловановић истакао је да, уколико буде усвојен Закон о подстицајима за пољопривредну производњу, убудуће неће бити уредба у пољопривреди, већ правилника. Он је истакао и да је буџетом за 2013. годину за пољопривреду издвојено око 4,4 посто, што је око 41 милијарда динара и упознао присутне са новинама које предвиђа Закон о подстицајима.

О ситуацији у Пчињском округу када је у питању пољопривреда говорио је начелник Будимир Михајловић.

Велики број конкретних питања  упутили су министру представници града и општина по питању субвенција у сточарству, недовољно развијених области, производње дувана, инвестиционе подршка, задруга и превођења утрина у пољопривредно земљиште. Како је истакао помоћник министра, неопходни су овакви састанци и убудуће, како би праве информације стигле до пољопривредника.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 07 децембар 2012 11:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter