Топле пробе на прагу грејне сезоне

Иако су радијатори у пословним и стамбеним просторима који су прикључени на једну од шест топлана врањског «Новог дома» топли, грејна сезона још није почела.

 

Реч је о такозваним топлим пробама уочи 15. октобра када званично почиње сезона грејања.

Грејна сезона у Врању почеће на време, 15. октобра јер ово предузеће има залихе мазута за две недеље. У међувремену врањски «Нови дом» ће склопити уговор са најповољнијим добављачем мазута, како би  у 120 хиљада квадратних метара пословног и стамбеног простора током зиме било топло. За целу сезону потребно је две хиљаде и 200 тона мазута за шта ово предузеће треба да обезбеди више од 120 милиона динара.

Петровић каже да према Закону о енергетици температура ваздуха треба три дана узастопно да буде испод 12 степени целзијуса да би целокупни систем грејања био активиран. Један од највећих проблема врањског Новог дома су нагомилана дуговања корисника.

Ове сезоне на даљински систем грејања прикључено је 20 хиљада пословног и стамбеног простора.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter