Локалне самоуправе неће бити оснивачи медија

Предлогом Закона о јавним предузећима држава, односно локалне самоуправе неће моћи да буду оснивачи радија, телевизијских станица нити штампаних медија. Ово је најавио министар финансија и привреде Млађан Динкић. Да ли ће приватизацијом свих медија грађани добити квалитетније информисање, питање је које поставља Синдикат новинара Србије.

Гледаоци од медија очекују  непристрасно и квалитетно информисање. У Синдикату новинара Србије сигурни су да  потпуна приватизација свих радио и ТВ станица није начин да се то и постигне.

Неколико удружења новинара која се залажу за потпуну приватизацију медија тврде да су у земљама развијене демократије сви медији приватизовани. Сасвим супротно, из Синдиката новинара Србије наводе примере најразвијених демократских земаља Европе, у којима је су медији и у државном и у приватном власништву.

Како ће изгледати медијска сцена Србије, о томе ће коначну реч дати посланици републичке Скупштине приликом усвајања Закона. То је подједнако важно и за гледаоце, који желе непристрасно  извештавање, као и за запослене у медијима, који се боре за свој опстанак.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 07 децембар 2012 15:06

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Дечаци продавали играчке и новац наменили за лечење двогодишње Хане Глигоров из Бунушевца - Радио Телевизија Врање… https://t.co/j2wAppDlCR
Радови на асфалтирању пута Бресница - Осатица при крају - Радио Телевизија Врање https://t.co/KdpJMcJqVM via @tripplesworld
Будући купац Пржара мора да инвестира милион евра - Радио Телевизија Врање https://t.co/tvINhYOUZD via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter