Одштампајте ову страницу

Свети Алимпије заштитник корисника Центра социјалне заштите

By РТВ децембар 10, 2012 0

Са великом  радошћу, деца са посебним потребама и њихови родитељи и васпитачи, прославили су славу Свети Стилијан или по нашем црквеном календару Свети Алимпије, у Центру за развој локалних услуга социјалне заштите. Овај светац, пореклом Грк сматра се заштитником болесне деце.

Већ пет година деца са посебним потребама окупљају се у дневном боравку у Центру за развој локалних услуга социјалне заштите. Са њима раде васпитачи, дефектолози, професори физичког васпитања и медицинско особље.

Свега двадесеторо деце са посебним потребама  свакодневно долази у дневни боравак Центра. Ниједан од њихових родитеља данас није желео испред камере.

У Центру за социјални рад у Врању право на туђу негу и помоћ и увећани додатак остварује 140 деце и младих. Они углавном бораве у кући, без контакта са вршњацима. У Међуопштинском савезу слепих и слабовидих у Врању има 100 чланова, од којих 20 деце и младих. Они имају могућност да се у просторијама Савеза окупљају  средом где уче Брајево писмо, шах и кулинарство, а похађају и часове музике.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 10 децембар 2012 17:05