Посао за дипломце из Трговишта

Први пут ове године на евиденцији Националне службе запошљавања у Трговишту налази се чак 17 младих са факултетским дипломама.

 

Неки од њих на посао чекају и више од годину дана.  Лепа вест је да ће сви ускоро добити посао.

Захваљујући програму који Национална служба запошљавања реализује у партнерству са локалним самоуправама, незапослени са факултетским дипломама у Трговишту добиће животну шансу. То је од великог значаја за младе који су по окончању студија одлучили да се врате у Трговиште, општину која муку мучи с миграцијом становништва. О својим плановима и жељама говоре Ивана Митић, дипл. Економиста, Новица Живановић, лекар О својим плановима и жељама говоре Ивана Митић, дипл. економиста, Новица Живановић, лекар и Зоран Ивановић, дипл инж. електронике.

Руководство Трговишта наравно, сматра да је од великог значаја нови кадровски потенцијал који стиже са младим, школованим људима.

На евиденцији Националне службе у Трговишту тренутно има 1.130 незапослених. Међу њима највише је неквалификованих – 472 и са трећим степеном школске спреме 385.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Новинарима представљен програм отварања и ентеријер обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање https://t.co/tOeidzYSYv via @tripplesworld
РАДОСТ: У врањском породилишту 89 беба више него прошле године - Радио Телевизија Врање https://t.co/5LeZ3Lc6dV via @tripplesworld
Ниче теретана на отвореном у насељу Виктор Бубањ - Радио Телевизија Врање https://t.co/rZPvRUuTXR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter