Одштампајте ову страницу

Минус отежао саобраћај до планинских одредишта

By РТВ децембар 13, 2012 0

Са температуром од 12 степени испод нуле, колико је измерено јутрос, није било невоља, изузев саобраћаја аутобуса до планинских одредишта. Нема већих проблема у насељима на подручју Пчињског округа. У Владичином Хану спремно је дочекана ова зима и већ су сачињени уговори са власницима механизације за чишћење снега.

Ниске температуре јутрос су отежале локални саобраћај на подручју Врања. Због тога је отказан полазак аутобуса Кавим Јединства на линији Врање – Крива Феја у 6 и 15. За Тесовиште за данас није ни био планиран полазак, а разлог је неочишћен пут.  Све друге линије су данас функционисале, истичу у овом предузећу.

Први снег није изненадио Ханчане. Екипе Комуналног предузећа су очистиле улице овог града. Механизација је обезбеђена, соли и ризле има довољно и очекује се да у наредном периоду неће бити проблема.

Почетак ове зиме не може се ни упоредити са прошлом. Ипак, спасилачке екипе Ватрогасног батаљона у Врању већ су имале две интервениције у забаченим планинским насељима. Тако су повређеног мештанина из удаљеног засеока Криве Феје превезли до возила хитне помоћи у том селу. Помогли су и у транспорту једне старице у Гумеришту којој је била потребна хитна медицинска помоћ. У међувремену није било нових позива за помоћ и нема проблема са  путевима, струјом и другим услугама на подручју Пчињског округа, сазнајемо у Одељењу за ванредне ситуације у Врању.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 13 децембар 2012 15:11