Градски парламент усвојио буџет за 2013. годину

Данас је заседала Скупштина града Врања. Одборници социјалиста и напредњака од сада појачани и Уједињеним регионима Србије, који су после дугих преговора ушли у локалну власт, након троипочасовне расправе, усвојили су  буџет за 2013. годину. Град ће током наредне године располагати са 2 милијарде 408 милиона и 157 хиљада динара.

Сама чињеница да је на дневном реду подела финансијског колача за идућу годину била је довољна да одборници власти и опозиције у којој је сада само Демократска странка уђу у жестоку расправу. Драган Спирић, градски већник који је са својим тимом у складу са могућностима и потребама исказаним на шест јавних расправа, направио буџет за 2013. годину најпре је објаснио да су услови у којима је буџет припреман били тешки, оптерећени кризом, дуговањима и падом  запослености у републици. Ипак, пронађен је модел како да буду  задовољени најважнији буџетски циљеви.

Конкретно, већа издвајања у укупном износу од 357 милиона динара планирана су за комунални програм Дирекције за развој и Управу Бање. За запошљавање младих у наредној години средства су дуплирана у односу на претходну годину, за културу ће бити више пара с обзиром да ће се радити обнова позоришта,а  повећања ће бити и у привредном и аграрном буџету,рекао је Спирић. Највеће учешће у приходима биће од пореза на доходак, док ће расходи у највећој мери одлазити на запослене. Опозиција коју сада чини само Демократска странка имала је низ примедби на структуру буџета, због чега и није гласала за усвајање овог документа.

Током три и по сата колико је времена потрошено на ову тачку, расправа је често излазила из оквира дневног реда. Одборници опозиције али и појединих владајућих странака међусобно су се сукобљавали око тога ко је, када и где кога запослио. Демократе су полемисале и о томе треба ли Радио телевизији Врање регионална фреквенција. Одговор на ово али и на многа друга питања дао је градоначелник Зоран Антић.

На крају, одборници су већином гласова усвојили буџет за наредну годину. У наставку седнице усвојена је грађанска иницијатива мештана Сувог Дола за одвајање из Месне заједнице Бреснице као и план рада Комуналне полиције за идућу годину. Скупштина је усвојила и измене у појединим управним и школским одбoрима. Наредна седница Скупштине биће одржана највероватније 27. децембра.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 13 децембар 2012 17:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Превара: Блокирају рад Филијале ПИО великим бројем захтева - Радио Телевизија Врање https://t.co/jitd6OWy1H via… https://t.co/GntSlLJsYU
Градоначелник разговарао са радницима Геокс-а - Радио Телевизија Врање https://t.co/N8KWgeeGCS via @tripplesworld https://t.co/brqHWxkQ2I
Данас је Блага Марија - Радио Телевизија Врање https://t.co/XWgiSotuc9 via @tripplesworld https://t.co/R22RduNWk3
Follow RTV Vranje on Twitter