12 година рада Координационог тела за Бујановац, Прешево и Медвеђу

На данашњи дан пре 12 година Влада Србије формирала је Координационо тело за општине Бујановац, Прешево и Медвеђа. Основано је са циљем да помогне у решавању проблема које је проузроковао тада врло осетљив политички тренутак на југу Србије. Међутим, како су године пролазиле, Координационо тело прерасло је у важну институцију чији је превасходни задатак да економски јача и повезује ове три општине са централним властима у Београду.

Радило се у свим сферама и на многим пројектима. Стипендирање средњошколаца и студената, организовање школе српског језика за младе Албанце, отварање одељења појединих факултета у Бујановцу и Медвеђи и финансирање економских пројеката, само су неки од задатака које је Координационо тело са успехом реализовало. Влада Србије до сада је преко Координационог тела уложила у Прешево, Бујановац и Медвеђу око 75 милиона, а међународна заједница 35 милиона евра.

Председници ове три општине углавном су задовољни оним што је Координационо тело до сада учинило али верују да може још много тога да се уради како би се побољшали економска ситуација у овим локалним срединама.

Координационо тело наставиће своју мисију и у годинама које долазе са циљем да се ојача привреда на овим просторима и тако смањи број азиланата којих има највише о са простора Бујановца и Прешева.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 17 децембар 2012 17:18

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter