Нови дом апелује на кориснике да измире дуговања

Захваљујући испорукама мазута из робних резерви Врањанци неће имати проблема са грејањем до краја јануара идуће године. Како би се обезбедило несметано загревање и након тог периода, апелује на кориснике услуга да измире дуговања која у овом тренутку премашују 88 милиона динара.

Уговор о испоруци мазута из робних резерви потписан је пре десетак дана у Београду. Дистрибуција овог енергента почела је одмах након што су потписи стављени на папир, јер су залихе у Новом дому у Врању биле на доњој граници.

Од почетка грејне сезоне, 15.октобра па све до 11. децембра када је стигла прва испорука из робних резерви, Јавно предузеће Нови дом успевало је некако да обезбеди мазут. У том периоду потрошене су 272 тоне, плаћене искључиво сопственим средствима, каже Стаменковић. Ипак, дуговања су толика да се послује врло тешко. Са данашњим датумом приватна лица дугују око 22, а правна више од 66 милиона динара, што може да има лоше последице.

Иначе, Нови дом загрева око 112 хиљада квадрата стамбеног и пословног простора у Врању. Како нова котларница у насељу Чешаљ није рентабилна, менаџмент Новог дома припрема стратегију којом би привукао нове кориснике и понудио им могућност прикључка на градску топлану уз доста погодности.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 20 децембар 2012 12:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ход историјом Врања кроз збирке Народног музеја - Радио Телевизија Врање https://t.co/UJczzyGrQe via @tripplesworld
У Србији 54 новозаражених вирусом Ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/NBFcHCpNWI via @tripplesworld
Помоћ за туризам, угоститељство и путнички саобраћај - Радио Телевизија Врање https://t.co/8BJvxm3Ap6 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter