Књижевна заједница покренула иницијативу за мирно решење спорова

Желећи да успостави пријатељске односе и прекине све спорове са градском управом у корист обе стране, Књижевна заједница Борисав Станковић у септембру је упутила писмо градоначелнику и Градском већу. До данас није добила никакав одговор, чуло се на конференцији за новинаре.

У току неколико судских спорова, у којима се на једној страни налази Књижевна заједница, а на другој град Врање, по тужбама и једне и друге стране. Користећи се институтом медијације, као могућношћу за мирно решење спорова, Књижевна заједница овим дописом жели да покрене иницијативу за мирно решење свих спорова, уз обострано поштовање и уважавање постигнутих договора и законских норми'' стоји између осталог у писму упућеном градоначелнику и Градском већу.

Уредник Књижевне заједнице Мирослав Цера Михаиловић известио је новинаре и о чињеници да до данас нису добили информације које је градска управа била у обавези да им достави према решењу повереника за информације од јавног значаја.

На конференцији се чуло да се од садашње власти очекује да утичу на промену односа према овој институцији културе, од значаја не само за град већ државу. Иако већ три године ради без средстава Књижевна заједница није прекинула издавачку делатност, а припреме за наредну Борину недељу већ су у току.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 21 децембар 2012 15:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ход историјом Врања кроз збирке Народног музеја - Радио Телевизија Врање https://t.co/UJczzyGrQe via @tripplesworld
У Србији 54 новозаражених вирусом Ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/NBFcHCpNWI via @tripplesworld
Помоћ за туризам, угоститељство и путнички саобраћај - Радио Телевизија Врање https://t.co/8BJvxm3Ap6 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter