Седма седница Скупштине града Врања

Велики број тачака, уз допуну скоро 50, као и присуство 63 од 65 одборника обележили су седму седницу скупштине града Врања. Подношење оставки на одборничка места и верификација мандата нових и данас су се дешавали на почетку седнице. Једна од одлука коју су одборници донели, а олакшава живот и грађанима и привреди, после дужег времена у врањском парламенту је усвојена једногласно.

Иако ово није била прва тачка, предлог одлуке о условном отпису камата и мировању пореског дуга, који је образложио члан Градског већа Драган Спирић, добио је и подршку опозиције.

Одборници су се најпре бавили програмом рада Скупштине града за 2013.  Ту је опозиција имала сугестије о разговорима са малим привредницима у циљу повећања запослености, о стопи криминалитета и казненој политици.

Градоначелник Врања Зоран Антић истакао је да су сугестије сасвим на месту и да се већ почетком године планира састанак и са малим и великим привредницима. Тако су одборници донели програм рада скупштине за 2013. Сет тачака везаних за локалне комуналне и административне таксе и накнаде које се плаћају Градској управи, изазвао је дискусије одборника опозиције.

По овим питањима која су имала додирне тачке у неколико наврата реаговао је градоначелник Зоран Антић.

Акустичко зонирање града и мере за заштиту од буке на територији града образложила је заменица градоначелника Бојана Величков.

Држање паса и мачака и низ тачака о комуналној полицији, комуналном уређењу, пијацама, постављању мањих монтажних објеката, о кућном реду у стамбеним зградама такође су развили повремено врло конструктивну дискусију, која је могла да увери гледаоце у озбиљност са којом одборници схватају сваки проблем. Одборници су усвојили ове одлуке. Затим је разматран програм рада Водовода и директор Крста Јањић истакао је важне капиталне инвестиције.

Опозиција је апеловала да се цене не мењају када су у питању вода и услуге које пружа ово јавно предузеће, на шта је стигао одговор да тржиште диктира и цене услуга овог предузећа. Скупштина је усвојила програм рада Водовода уз информацију да би сва села у окружењу трбало да добити водоводну и канализациону мрежу.

На ред су дошле и тачке о програмима пословања осталих јавних предузећа и установа за 2013. Јавно комунално предузеће Комрад има амбициозне планове за идућу годину.

Капацитети котларница Новог дома у насељима Чешаљ и Виктор Бубањ нису искоришћени у потпуности. А како је и цена од 1000 динара без ПДВ-а по квадрату, колико кошта прикључење новог корисника, превисока, менаџмент Новог дома најављује олакшице.

Након паузе одборници су усвојили и програм рада Јавног предузећа Завод за урбанизам. Скоро читав сат полемисало се о статусу Регионалне Радио телевизије Врање, посебно од стране одборника опозиције.

Како ће 2013. година бити преломна  за Радио телевизију Врање, у наредном периоду сви капацитети програмски, технички и руководећи усмерени су на очување и опстанак наше медијске куће као апсолутног медијског лидера у региону.

Већина присутних одборника дала је сагласност на програме пословања Радио телевизије Врање и Скијалишта Бесна кобила.

Нела Цветковић дипломирани економиста  и Маја Ристић дипломирани филолог из Врања, тајним гласањем одборника Скупштине града изабране су за чланице Градског већа.

До тога је дошло пошто су Жикица Антанасијевић и др Горан Станковић досадашњи чланови градског већа поднели оставке и именовани на друга радна места. На скупштинском заседању града Цветковићеву и Ристићеву предложио је градоначелник Зоран Антић, захваливши се Антанасијевићу и Станковићу на досадашњој сарадњи.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 27 децембар 2012 22:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter