Одштампајте ову страницу

Апокалипса у Врањској Бањи

By РТВ децембар 28, 2012 0

Познати су узроци загађења топловодног канала у Врањској Бањи. Управа Бање ће поднети кривичне пријаве против оних који су се нелегално прикључили у канал. Апелује се и на грађане да у време предстојећих празника више брину о животној средини, која је дуж реке веома угрожена.

Чесма усред разноразног отпада. Највише је животињског порекла, а има и гомиле пластике. Уз пару која куља, слике које неодољиво подсећају на сцене из филма Апокалипса. Врањска Бања, место познато као Вељкова кућа. Овде је Завод за јавно здравље Врање регистровао једну од локација загађења топловодног канала, на шта је Управа Бање недавно упозорила.

Ништа није боље ни стање у реци. Призори су из насеља Јарчиште, али су слични и дуж целе Бањштице, где има више отпада него камења.

Управа Бање је више пута током ове године чистила корито реке. Не помажу ни табле са упозорењима. Поједини грађани се понашају као да то није њихово, иако из свог џепа на име пореза плаћају одржавање тих простора. Казне нису из раја изашле, али се изгледа без њих не може. У супротном сувишно је говорити о развоју бањског туризма и обновљивих извора енергије, али и  о здравој  и лепој животној средини.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 28 децембар 2012 13:38