Село Репинце – право градилиште

Мештани села Репинце у општини Владичин Хан до краја године добиће зграду месне канцеларије, први пут у својој историји. Радове финансира локална самоправа у склопу програма уређења месних заједница са око два милиона динара. Од почетка године у Репинцу је изграђен и нови крак канализационе мреже, као и спортски терен у шта је уложено још два милиона динара из општинске касе.

Мештани Репинца и ако најближи граду годинама нису успевали да реше неке најосновније проблеме битне за функционисање свакодневног живота. Ствари су почеле да се мењају на боље крајем прошле године избором новог руководства савета Месне заједнице. Председник Данило Петковић и чланови савета направили су план рада и почели са реализацијом. Локална самоуправа их је подржала у свему.

Зграда месне заједнице требало би да буде завршена до краја године. Биће то монтажни објекат, а посла се прихватила ханска фирма “Лупус Р”, која се бави изградњом дрвених кућа, баштенског намештаја и парковске опреме.

Од почетка године у Репинцу је изграђен нови крак канализационе мреже у шта је уложено око 600 хиљада динара. Ипак најмлађе становнике највише је обрадовало добијање спортских терена за фудбал и кошарку са комплетном расветом за организовање ноћних турнира. Из општинске касе у те сврхе издвојено је око милион и двеста хиљада динара.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Новинарима представљен програм отварања и ентеријер обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање https://t.co/tOeidzYSYv via @tripplesworld
РАДОСТ: У врањском породилишту 89 беба више него прошле године - Радио Телевизија Врање https://t.co/5LeZ3Lc6dV via @tripplesworld
Ниче теретана на отвореном у насељу Виктор Бубањ - Радио Телевизија Врање https://t.co/rZPvRUuTXR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter