ССС Пчињског округа организовао трибину о препознавању и заштити од мобинга

Савез самосталних синдиката Пчињског округа организовао је трибину на којој се говорило о начину препознавања и заштите запослених од злостављања на раду, односно мобинга.

Од септембра прошле године у Србији је судски процесуирано стотину случајева по Закону о спречавању злостављања на раду. Како препознати ситуације у којима се  ради управо о томе и да ли је и како могуће да се појединац од тога заштити. Пораст броја оних који се јављају Удружењу Стоп мобинг Србија, потврђује да  је то све чешћи случај. О томе је говорио и председник Управног одбора Удружења Стоп мобинг Србија, Жика Живадиновић.

Удружење Стоп мобинг Србија основало је одбор и у Врању, а у Србији тренутно има око  четири хиљаде чланова. Најчешће се мобинг догађа од стране надређеног. Најбољи начин да се то спречи је упознавање јавности са проблемом као и медицинско утврђивање здравствених последица мобинга. На скупу се чуло да ће оштећене у судском спору заступати адвокати овог Удружења. Такође Удружење ће покренути иницијативу да мобинг буде оквалификован као кривично дело. На трибини се говорило и о Примени Закона о пензијско инвалидском осигурању који је построжио услове за остваривање овог права, као и о потреби да синдикати  и ресорна министарства интензивније раде на заштити права запослених.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter