У Врању тридесетшесторо са дуплим функцијама

У Врању је на дуплим функцијама 36 људи, рекао је гостујући у нашој радијској емисији Град на сунчаној страни Душан Јовановић, председник локалног Савета за праћење примене етичког кодекса и понашања функционера.

 

Подаци су достављени Агенцији за борбу против корупције и очекује се да ће она донети одлуку да ли то значи и да су у сукобу интереса. Сви који имају сукоб интереса, мораће да се одрекну једне фотеље.

Савет за праћење примене етичког кодекса и понашања функционера је скупштинско радно тело које се бави понашањем изабраних и именованих личности, отворено и за жалбе грађана. Тако је од априла, када је за председника Савета именован др Душан Јовановић, било и пријава грађана на понашање функционера, потписаних и анонимних.

Што се тиче гомилања функција Савет има превентивну улогу, он упозорава и обавештава Агенцију за борбу против корупције. Већ је 80 посто посла одрађено и сада се чека из Београда оцена да ли у неком од 36 случајева колико је достављено има сукоба интереса. Списак се сада допуњава именима функционера који су на руководећим местима у републичким јавним предузећима или установама, односно у удружењима грађана која се финансирају из буџета.

Они за које Агенција за борбу против корупције процени да имају сукоб интереса мораће да се одрекну једне функције. Уколико сами не одаберу, задржаће прву функцију на коју су изабрани.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 12 октобар 2011 15:04

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Велики дан за Врање и позоришну публику - Радио Телевизија Врање https://t.co/ppYSgRmbtn via @tripplesworld
Новинарима представљен програм отварања и ентеријер обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање https://t.co/tOeidzYSYv via @tripplesworld
РАДОСТ: У врањском породилишту 89 беба више него прошле године - Радио Телевизија Врање https://t.co/5LeZ3Lc6dV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter