Да ли је на помолу еколошка катастрофа?

Ни након три недеље од великог помора рибе на Александровачком језеру, на проблем није стављена тачка. Због тога су данас морале да реагују градске власти јер је претила опасност да се ионако велика еколошка катастрофа прошири.

Када је 20. децембра прошле године због недостатка кисеоника и великих количина алги у води Александровачког језера угинуло више од једне тоне рибе, било је јасно да је онај ко је задужен за газдовање језером одговоран и за санацију штете. У конкретном случају то је асоцијација Ветерница из Лесковца која водама Александровачког језера газдује од 2001. године. Чланови ове асоцијације били су у обавези да покупе угинулу рибу, складиште је на законом прописан начин и отпреме у кафилерију у Ћуприји. Међутим, риба која је сакупљена у џакове, остављена је на обалама језера, што представља отворену опасност од још веће еколошке катастрофе.

Након што су надлежни органи обавили увиђај, град је издао налог одређеним комуналним службама да реагују.

Покушали смо да чујемо и другу страну. На жалост, намера да сазнамо због чега угинула риба није складиштена по прописима, завршила се само на покушајима. Мобилни телефон председника Асоцијације Ветерница, познат нашој редакцији, био је искључен.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 09 јануар 2013 13:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пожар на породичној кући у Дрварској - Радио Телевизија Врање https://t.co/s3BvvtP4rU via @tripplesworld
Пронађени остаци људског тела у селу Бојин Дел - Радио Телевизија Врање https://t.co/d19ZUIeUhd via @tripplesworld
Градоначелник честитао грађанима предстојеће празнике и најавио бројне инвестиције у 2020. - Радио Телевизија Врање… https://t.co/pt9nhv0mU7
Follow RTV Vranje on Twitter