Повластице у плаћању струје за најсиромашније

Oко шест хиљада породица на територији Врања и градске општине Врањска Бања користиће повластице у плаћању струје од јануара ове године. Министарство енергетике предложило је да за њих рачуни за струју буду умањени за 120 киловата месечно. Иначе, поскупљење струје очекује се до краја марта, али још увек се не зна у ком проценту.

Екрем Ајрединовић са још три члана породице неколико година прима социјалну помоћ. Одмах након објављивања информације о повластицама у плаћању струје дошао је у Центар за социјални рад.

На  подручју града и у градској општини Врањска Бања социјалну помоћ прима 1381 породица, а туђу негу и помоћ  599.  Чек са пензијом до 12 хиљада 898 динара прима њих 4 477. Још увек није коначан број оних који ће користити субвенције, јер ће предлог Министарства енергетике највероватније обухватити и оне који примају дечији додатак. Такође предлог је да то буду и корисници за које се зна да су угрожени, али су због неинформисаности ван система социјалне заштите. Углавном се ради о сеоским старачким домаћинствима.

Укупно пет хиљада 858 породица на подручју Врања и Врањске Бање користиће повластице у плаћању струје. Међутим од министарства рада и социјалне политике још увек није стигло упутство  на који ће се начин користити субвенције.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 09 јануар 2013 14:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter