Повластице у плаћању струје за најсиромашније

Oко шест хиљада породица на територији Врања и градске општине Врањска Бања користиће повластице у плаћању струје од јануара ове године. Министарство енергетике предложило је да за њих рачуни за струју буду умањени за 120 киловата месечно. Иначе, поскупљење струје очекује се до краја марта, али још увек се не зна у ком проценту.

Екрем Ајрединовић са још три члана породице неколико година прима социјалну помоћ. Одмах након објављивања информације о повластицама у плаћању струје дошао је у Центар за социјални рад.

На  подручју града и у градској општини Врањска Бања социјалну помоћ прима 1381 породица, а туђу негу и помоћ  599.  Чек са пензијом до 12 хиљада 898 динара прима њих 4 477. Још увек није коначан број оних који ће користити субвенције, јер ће предлог Министарства енергетике највероватније обухватити и оне који примају дечији додатак. Такође предлог је да то буду и корисници за које се зна да су угрожени, али су због неинформисаности ван система социјалне заштите. Углавном се ради о сеоским старачким домаћинствима.

Укупно пет хиљада 858 породица на подручју Врања и Врањске Бање користиће повластице у плаћању струје. Међутим од министарства рада и социјалне политике још увек није стигло упутство  на који ће се начин користити субвенције.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 09 јануар 2013 14:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter