Одштампајте ову страницу

Протест радника Јумкове "Трикотаже"

By РТВ јануар 09, 2013 339 0

Незадовољни због пресељења машина из Трикотаже радници овог Јумковог погона данас су протествовали. Пресељење ће допринети бољим условима рада и уштедама у производњи, а радницима нису угрожена радна места, тврди пословодство Јумка.

Радници Јумковог погона ''Трикотажа'' који су на одмору од 27. децембра, јутрос су покушали да уђу у фабрику, али им обезбеђење то није дозволило. Упркос овом хладном дану изразили су незадовољство због пресељења погона, али и одлучност да сачувају своја радна места.

Реч је о изменама организације рада унутар Јумка, каже генерални директор Јумка Зоран Стошић. У хали Трикотаже су велики трошкови, пре свега грејања и осветљења. Машине се из овог погона селе у халу Конфекције где ће бити бољи услови рада. Овим кораком допринеће се и  уштедама у производњи, а радницима неће бити угрожена радна места, истиче директор Стошић. Синдикалци Јумка подсећају на веома тежак положај радника, којима нису исплаћене 23 плате, није им повезан радни стаж од 2010. године и немају оверене здравствене књижице за 2013. годину.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 09 јануар 2013 14:49