Одштампајте ову страницу

Проходни путеви у Пчињском округу

By РТВ јануар 10, 2013 227 0

Снег који је пао у претходна 24 сата није направио веће проблеме зимским службама одржавања путева у Пчињском округу и Врању. Рашчишћавање снега на путевима у вишим пределима отежавају температуре ваздуха које су непрекидно у минусу, као и магла. Видљивост је у појединим деловима округа била смањена на 20 до 30 метара. Најнижа температура је била минус 8 степени.

Сви регионални путеви у Пчињском округу су проходни и саобраћај се одвија несметано, уз обавезну зимску опрему. Висина снежног покривача је око 30 центиметара. У Предузећу за путеве у Врању кажу да је на шест пунктова у округу упосленост механизације 75 посто. На снази је забрана кретања за шлепере и камионе са приколицама од Владичиног Хана до Стрезимировца. Градски Водовод који је задужен за одржавање улица у Врању, обезбедио је 600 тона ризле и 80 тона соли што је, како кажу, довољно за целу зимску сезону. Радници бацају со на улице првог приоритета у граду и на прилазне путеве ка Врању.

И на тротоаре се баца со, кажу у врањском Комраду. Међутим, пошто је температура испод нуле, нема много ефеката, па се апелује на пешаке да воде рачуна приликом кретања. До данас су на тротоаре у граду бачене три тоне соли, а обезбеђена је за цео зимски период. И даље је на снази одлука да су власници стамбеног и пословног простора у обавези да сами чисте снег и лед испред кућа и локала. Нема проблема ни са напајањем струјом. У врањској Електродистрибуцији кажу да је потрошња струје уобичајена за зимски период. Једини, али ни мало безазлени проблем, стварају ниске температуре и магла, због које је видљивост на појединим локацијама била смањена и на 10 метара. Регионални путеви су влажни, па се апелује да се обавезно користи зимска опрема.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 10 јануар 2013 13:36