Синдикати Јумка траже смену руководства

Пресељење машина из погона ''Трикотаже'' у погон ''Конфекција В'' била је кап у препуној чаши проблема које имају радници Јумка. У потрази за правдом синдикалци су упутили захтеве за хитан састанак са највишим државним руководиоцима. Снежана Величковић, председница Асоцијације слободних и независних синдиката у Јумку, чак помишља и на самоспаљивање ако се хитно не реше нагомилани проблеми.

Председници Асоцијације слободних и независних синдиката и Самосталног синдиката у Јумку позвали су данас новинаре у намери да упознају јавност са корацима које су предузели. Снежана Величковић, председница подружнице АСНС у овом колективу, каже да су захтеви радника јуче упућени на адресе премијера Дачића, потпредседника Вучића и министра економије Динкића. Тражимо хитан састанак са државним функционерима, јер је ситуација постала неподношљива, каже.

Осим смене руководства, синдикати траже и да им се повеже радни стаж од 2010. године, исплати 17 заосталих зарада, као и отпремнине, добијени спорови,боловања и социјални програми. На све ово указујемо годинама, идемо од немила до недрага, али се проблеми споро или готово никако не решавају. Најновији проблем избио је у среду, када су радници покушали да спрече сеобу машина из погона ''Трикотаже'' у погон ''Конфекција В''. Руководство Јумка је тада тај потез образложило уштедом енергије.

По речима синдикалних вођа у Јумку, подршку су добили од градских власти и народних посланика из Врања, па се надају да ће овога пута пронаћи социјалну правду за којом годинама трагају.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 11 јануар 2013 14:42

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Новинарима представљен програм отварања и ентеријер обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање https://t.co/tOeidzYSYv via @tripplesworld
РАДОСТ: У врањском породилишту 89 беба више него прошле године - Радио Телевизија Врање https://t.co/5LeZ3Lc6dV via @tripplesworld
Ниче теретана на отвореном у насељу Виктор Бубањ - Радио Телевизија Врање https://t.co/rZPvRUuTXR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter