Синдикати Јумка траже смену руководства

Пресељење машина из погона ''Трикотаже'' у погон ''Конфекција В'' била је кап у препуној чаши проблема које имају радници Јумка. У потрази за правдом синдикалци су упутили захтеве за хитан састанак са највишим државним руководиоцима. Снежана Величковић, председница Асоцијације слободних и независних синдиката у Јумку, чак помишља и на самоспаљивање ако се хитно не реше нагомилани проблеми.

Председници Асоцијације слободних и независних синдиката и Самосталног синдиката у Јумку позвали су данас новинаре у намери да упознају јавност са корацима које су предузели. Снежана Величковић, председница подружнице АСНС у овом колективу, каже да су захтеви радника јуче упућени на адресе премијера Дачића, потпредседника Вучића и министра економије Динкића. Тражимо хитан састанак са државним функционерима, јер је ситуација постала неподношљива, каже.

Осим смене руководства, синдикати траже и да им се повеже радни стаж од 2010. године, исплати 17 заосталих зарада, као и отпремнине, добијени спорови,боловања и социјални програми. На све ово указујемо годинама, идемо од немила до недрага, али се проблеми споро или готово никако не решавају. Најновији проблем избио је у среду, када су радници покушали да спрече сеобу машина из погона ''Трикотаже'' у погон ''Конфекција В''. Руководство Јумка је тада тај потез образложило уштедом енергије.

По речима синдикалних вођа у Јумку, подршку су добили од градских власти и народних посланика из Врања, па се надају да ће овога пута пронаћи социјалну правду за којом годинама трагају.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 11 јануар 2013 14:42

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Гимназијалци нижу успехе - Радио Телевизија Врање https://t.co/vBdfiHYhq5 via @tripplesworld https://t.co/LZZkvJQ9lN
Почела масовна вакцинација становништва - Радио Телевизија Врање https://t.co/jpugFBS325 via @tripplesworld https://t.co/jYVfBtJgEw
Данас је Свети Јован Крститељ - Радио Телевизија Врање https://t.co/sX077ucUA9 via @tripplesworld https://t.co/oSrEA4lpJF
Follow RTV Vranje on Twitter