Подршка предузећима која су у стечају

Руководство града и округа и народни посланици најавили су подршку предузећима која су у стечају или у процесу реструктуирања. У Врању и Врањској Бањи приватизовано је 15 предузећа и сада, у највећем броју случајева, не раде.

Око три хиљаде људи у 15-ак приватизованих предузећа у Врању и Врањској Бањи углавном не ради и не прима зараде. Након приватизација у највећем броју ових фирми дошло је до стечаја, отпуштања радника и потпуне обуставе производње. Састанак највиших представника града и округа, као и народних посланика са југа Србије, био је прилика да се уз анализу, потраже и решења.

Најближи конкретним решењима су запослени у врањском Предузећу за путеве и Водоградњи, као и бањским Расадницима.

Стратешки партнер из Немачке још увек чека да се разјасне својински односи у бањским Неметалима. Тек након тога најављују се озбиљне инвестиције и упошљавање најпре 50, потом још 150 радника. У стечају је и Живинопродукт, где је по основу кредита од 200 милиона динара код Агробанке подигнута хипотека, што додатно отежава решење које очекује 117 запослених. Стечајни поступак води се и за Пољопродукт, Новоградњу, Штампарију и Текстилну индустрију Врањска Бања, где за сада решења нема. На подручју Врања за сада раде само два лиценцирана стечајна управника.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 21 јануар 2013 16:23

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter