Штрајк упозорења Завода за јавно здравље

Нови синдикат Завода за јавно здравље у Врању организовао је штрајк упозорења. Захтева исплату годишњих награда и свих заосталих зарада и именовање органа управљања. Тражи се  разрешење директорке, која тврди да је динамика исплате редовна, али заостале исплате су наслеђене од претходних директора. Неистинама се руши углед и штети пословању установе, истиче директорка Ержика Антић.

Нови синдикат Завода за јавно здравље у Врању поставља исте захтева као и при штрајку упозорења из априла прошле године. Тражи хитну исплату годишњих награда од 4.000 динара у нето износу по запосленом, али и заосталих зарада.

Јубиларне награде за 2009. су исплаћене и почела је исплата за 2010. и то из сопствених средстава. За исплату годишњих награда од 4.000 динара ова установа није добила средства, а за то нема сопствене могућности, тврди директорка завода Ержика Антић. Шта је са платама.

Ово је последњи штрајк упозорења, на испуњење захтева чекаће се до петка, а онда ће се донети одлука шта даље, кажу у новом синдикату. Ове захтеве није подржао Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Завода за јавно здравље. Истиче се да ниједан завод у Србији није добио награду од 4.000 динара, док се договор о исплати јубиларних награда и зарада поштује.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 22 јануар 2013 15:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter