Јавна расправа о Плану генералне регулације Врањске Бање

Јавна расправа о Плану генералне регулације Врањске Бање одржана је данас у месној канцеларији. Ово је наставак израде планских докумената за Бању, кажу стручњаци и изложен је на увид  до 9. фебруара.

Циљ је глобално позиционирање Врањске Бање, без губљења локалних обележја, кажу стручњаци. Јавни увид и расправе су такозвани отворени урбанизам где грађани могу да учествују у организацији свог места.

Све ово у складу је са законом и та документа су неопходна за даљи развој и уређење Бање. Важна је и стратешка процена плана и утицаја на животну средину, кажу стручњаци.

Велики одазив грађана показао је колико је интересовање за решавање проблема и позиционирање Бање међу 10 најбољих у Србији.

Данас се чуло да је Бања еколошки очувана средина и да је небрушени дијамант, а оно визуелно што не ваља може се довести у ред управо оваквим планским документима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 23 јануар 2013 14:53

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Без жртава короне у Србији. Још 34 нова случаја вируса ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/mdpUuOXkWo via @tripplesworld
Земља сува – овогодишњи приноси биће умањени - Радио Телевизија Врање https://t.co/Rr8Z9xj3cn via @tripplesworld
Глигоријевић: Круна нашег рада пројекат „Унапређење тржишне и пословне способности станара у оквиру инкубатора“ - Р… https://t.co/sY5xNT6NYj
Follow RTV Vranje on Twitter