Основана медијска коалиција ЗУМ

Представници синдиката запослених и менаџмента у медијима у Србији, основали су коалицију под називом ЗУМ, на конститутивном састанку у Нишу. Скуп је организован на иницијативу више регионалних и локалних, радио и телевизијских станица, у организацији Синдиката новинара Србије. Циљ је да представници коалиције заступају интересе запослених у медијима у будућим јавним расправама, приликом доношења медијских закона. Државни секретар министарства културе, Гордана Предић и председник Синдиката новинара Србије, Драгана Чабаркапа учествовале су у раду конститутивног састанка коалиције.

Коалицији под називом ЗУМ, приступили су медијски радници из радио телевизија: Врање, Ниш, Крушевац, Крагујевац, Шумадија, Бор, Мајданпек, Пирот и Бујановац, као и локалне радио станице. Оснивање коалиције подржала је и Гордана Предић, државни секретар у министарству културе и информисања.

У захтевима достављеним ресорном министру, поред осталог, инсистира се да Коалиција буде равноправно третирана са осталим медијским асоцијацијама у јавним расправама, приликом доношења медијских закона. Такође, сет закона треба да буде усаглашен са медијском стратегијом из 2011. године у делу који се односи на постојање регионалних јавних сервиса.

Радна група Коалиције Зум затражиће пријем код председника Републике, председника и првог потпредседника Владе, као и министара културе и финансија, којима ће представити своје захтеве. Директор Радио телевизије Врање Зоран Величковић, изабран је за једног од четири те радне групе.

Свим медијима упућен је позив да писаним путем приступе коaлицији до 1. фебруара.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 25 јануар 2013 15:10

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter