Одштампајте ову страницу

Пројекат Рехабилитације ратних војних инвалида Србије у Врањској Бaњи

Државни секретар Министарства рада и социјалне политике  Негован Станковић сусрео се у Врањској Бањи са руководством Савеза Ратних војних инвалида  Србије, представницима СУБНОР-а Врања и осталих градова. Било је речи о пројекту  Рехабилитације ратних војних инвалида Србије у Врањској Бaњи.

Пројекат под називом ''Врањска Бања 2011.'' организовало је  Министарство рада и социјалне политике у сарадњи са Савезом Ратних војних инвалида Србије. Реч је о десетодневном  бесплатном бањском лечењу и рехабилитацији 25 ратних војних инвалида и чланова породица палих бораца из Србије. Међу њима је троје из Врања.

Савез ратних војних инвалида Србије је удружење које остварује циљеве инвалидске популације – ратних војних инвалида, породица погинулих и осталих угрожених категорија. Пројекат ''Врањска Бања 2011'' је потврда тога и он се одвија у неколико фаза.

Сусрет  са  државним секретаром Министартва рада и социјалне политике Негованом Станковићем,  руководство савеза Ратних војних инвалида Србије, представници СУБНОР-а града Врања и осталих градова искористили су за изношење проблема које ратни војни инвалиди имају. Бесплатна рехабилитација и бањско лечење које је организовано, за ратне војне инвалиде је од великог значаја.

За овај пројекат Министартсво рада и социјалне политике  издвојило је 700 хиљада динара а укупна средства која су ове године намењена  ратним војним инвалидима, борачким организацијама и породицама палих бораца   износе 80  милиона динара, што је за 30 милиона динара више него 2010. године.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 03 фебруар 2012 11:58