Одржани зимски сусрети учитеља у Врању

Врање је било домаћин 29-их зимских сусрета учитеља Србије, које је организовало Учитељско друштво Пчињског округа. Више од 250 учесника се упознало са актуелностима, након чега су одржане радионице о савременим трендовима у образовно - васпитном процесу.

Прве зимске сусрете учитеља Србије у Врању отворио је хор Музичке школе Стеван Мокрањац. Више од 250 учесника је поздравио градоначелник Зоран Антић.

У пленарном делу сусрета било је речи о актуелностима у образовно-васпитном процесу. Пре свега о доприносу Савеза учитеља Србије развоју образовно-васпитног процеса, спољашњем вредновању школа у Србији и постигнућима ученика четвртог разреда на међународном тестирању.

У име министарства просвете учеснике Зимских сусрета учитеља је поздравио Томислав Симоновић из Школске управе Лесковац. Овакви сусрети просветара су веома значајни за размену знања и искустава и унапређење квалитета образовања.

Савременим трендовима у образовно-васпитном процесу бавиле су се радионице, које су након тога одржане у Основној школи Вук Караџић у Врању.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 11 фебруар 2013 14:57

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Специјално признање Министарства одбране Радио телевизији Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/mKf9247zXJ vi… https://t.co/jQCBIjE9FG
Одлуком Владе, у Врању проглашено стање елементарне непогоде - Радио Телевизија Врање https://t.co/MA0F8CfHO5 via… https://t.co/G8Q4abaeTC
Специјално признање за РТВ Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/MHhPUlmWMs via @tripplesworld https://t.co/Iwq86VOW8Q
Follow RTV Vranje on Twitter