Завршен нацрт плана генералне регулације зоне 5

Завод за урбанизам у Врању завршио је израду нацрта Плана генералне регулације зоне 5 и тај документ наћи ће се на пред одборницима градске Скупштине који би требало да га прихвате. Ради се о подручју источно од Маричке и улица: Краљевића Марка, Устаничке, Топличке, 9 Југовића и Пржарске. Овим планом отвара се могућност модернизовања тог дела града за потребе инвеститора  и стварање могућности за повећање стамбеног фонда.

У зависности од намене, типа и начина градње, ово подручје површине око 533 хектара подељено је на 6 зона и то: део насеља Балиновац са руралним становањем, Горња Чаршија, Рашка, Черенац, Суви Дол, Рудина и остатак Балиновца. Какве све могућности пружа план генералне регулације ?

Када је почела израда плана генералне регулације зоне 5, пошло се од основних циљева.

Ипак, најважније је шта ће грађани имати од тога. Најпре ће моћи да легализују своје објекте или да промене намену парцеле, о чему се могу информисати у Заводу за урбанизам. У сваком случају, овим планом отварају се велике шансе за развој приватног предузетништва у овом делу града.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 14 фебруар 2013 13:06

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Превара: Блокирају рад Филијале ПИО великим бројем захтева - Радио Телевизија Врање https://t.co/jitd6OWy1H via… https://t.co/GntSlLJsYU
Градоначелник разговарао са радницима Геокс-а - Радио Телевизија Врање https://t.co/N8KWgeeGCS via @tripplesworld https://t.co/brqHWxkQ2I
Данас је Блага Марија - Радио Телевизија Врање https://t.co/XWgiSotuc9 via @tripplesworld https://t.co/R22RduNWk3
Follow RTV Vranje on Twitter