Добри резултати ПУ Врање у 2012. години

Полицијска управа у Врању у 2012. години остварила је добре резултате на свим пољима, што је сврстава у сам врх полицијских управа у Србији. Ово је саопштено на конференцији за новинаре коју је одржао начелник Полицијске управе Слађан Велиновић са сарадницима.

Шеф службе за сузбијање привредног криминалитета Саша Недељковић оценио је стање криминалитета на подручју ПУ Врање повољним, без обзира на незнатно смањење броја извршених кривичних дела по броју и структури у односу на 2011. годину.

Од укупног броја кривичних дела  расветљено је 327, по чему се у Србији Полицијска управа Врање налази на трећем месту. На подручју ПУ Врање у 2012. години извршена су два убиства. Извршиоци су пронађени и процесуирани. Такође се радило на сузбијању трговине оружјем и дрогом, као и на расветљавању разбојништава.

У  2012. години ситуација је повољнија, јер је смањен број  саобраћајних незгода за 27 посто. Мањи је и број  погинулих за 13, што Полицијску управу Врање сврстава у врх у Србији. То је постигнуто првенствено повећаном активношћу саобраћајне полиције. Очувано је и стабилно стање јавног реда и мира. Посебна пажња посвећена је спречавању насиља у породици.

Када је реч о управним пословима, начелник ове службе обавестио је новинаре да је обим посла у овој служби велики, али да њихови службеници по поднетим захтевима поступају благовремено и у законском року. Био је повећан обим посла и по питању илегалних миграната, посебно на прелазима са Македонијом и Косовом и Метохијом. Свакодневно се предузимају и мере на откривању и сузбијању трговине  људима, чуло се на годишњој конференцији за новинаре у ПУ Врање.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 14 фебруар 2013 16:17

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter