50 посто дуга за електричну енергију отпада на општине Бујановац и Прешево

За утрошену електричну енергију укупан дуг на подручју Електродистрибуције Врање је 4 милијарде и двеста милиона динара. Грађани дугују 3 милијарде, а остало правна лица. Педесет посто дуга отпада на општине Бујановац и Прешево. Електродистрибуција је поднела чак 32 хиљаде тужби. По питању наплате проблема има свуда.

За струју дугују сви: предузећа, грађани, привреда, партије и зато је и проценат наплате најслабији у Југоистоку, каже директор Електродистрибуције Зоран Кнежевић. Има светлих примера као што су јавна предузећа Водовод, Комрад, али и предузећа, које су у ингеренцији локалне самоуправе, а имају велика дуговања. Зато је град тужен за око 45милиона динара.

Нема повлашћених када је у питању плаћање доспелих обавеза. Недавно је и одбору СПС-а искључена струја, након чега је потписан репрограм и почело је плаћање, каже градоначелник Антић. Забрињава и велико расипање струје, кад му време није.

Од јула месеца је политика да се редовно измирује текућа дуговања града и буџетских корисника и део претходног дуга, са намером да се у 2013. заврше све обавезе, каже Драган Спирић, члан градског већа.

Након битке од три године, каже директор Кнежевић, успели смо да суд стави административну забрану милионским дужницима и да им скида од плате. И таквих није неколико, већ много.

У самом Врању преко милион за струју дугују 54 грађана, остали су у јужним општинама. У Трговишту, Владичином Хану и Врањској Бањи нема великих дужника, а Сурдулица потпада под другу Електродистрибуцију.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 18 фебруар 2013 12:31

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter