Одштампајте ову страницу

Протест радника "Грота"

У страху од могућег банкрота фирме, око стотину запослених у руднику “Грот” у Кривој Феји окупило се на мирном протесту испред градске Скупштине у Врању. Захтевају да рудник настави да ради под руководством стечајног повериоца, фирме “Тренд компани” из Јагодине. Међутим, Апелациони су потврдио је решење Привредног суда у Лесковцу да “Тренд Компани” није испунио план реорганизације. Зато ће рудник бити враћен Агенцији за приватизацију како би се водио даљи поступак стечаја. Захтеве радника “Грота” да наставе са редовним радом и примају зараде, у просеку око 30 хиљада динара, подржали су градоначелник и председник Скупштине, Зоран Антић и Дејан Тричковић.

Само жеља да задрже посао и плате натерала је стотину од укупно 300 запослених у руднику “Грот” да затраже помоћ од највиших представника локалне самоуправе у Врању.

Радници су забринути за егзистенцију и очување рудника од чијег функционисања зависи готово сво становништво Криве Феје. Њихове захтеве подржали су градоначелник и председник Скупштине града, Зоран Антић и Дејан Тричковић.

Са друге стране, представник мањинских акционара Стојанче Цветановић затражио је доследно спровођење судских решења.

Привредни апелациони суд потврдио је решењем донетим 11. јануара ове године да Тренд компани није испунио план о реорганизацији. Тиме је потврђено решење Привредног суда у Лесковцу. По Закону о стечајном поступку то значи да се држава, односно Агенција за приватизацију, враћа и преузима рудник ради заштите државних интереса, као и интереса и права стечајних поверилаца.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 20 фебруар 2013 14:10