Одштампајте ову страницу

Шеснаестина човечанства гладује

By РТВ октобар 17, 2011 434 0

''Цене хране - од кризе до стабилности'' слоган је овогодишњег обележавања месеца правилне исхране и 16. октобра Светског дана хране. Парадокс света у коме живимо је и тај што поводом овог дана сви истичу повећање боја гладних на планети и повећање боја гојазних. Центар за превенцију, апотека, Црвени крст и ђаци школе Вука Караџић и данас су подсетили на значај правилне исхране и здраве хране.

Акције оваквог типа подижу свет младих. При том истичу и важност физичке активности за бољи и здравији живот, па су се на сајму хране преставили и млади каратисти. Истовремено најмлађи су веома добро информиосани о томе шта је здрава храна.

Поражавајући су подаци када је у питању храна. Високе цене, смањена пољопривредна производња, повећање броја становника на планети, али и оружани сукоби узрок су глади једне шеснаестине човечанства.

Смањење редовости оброка, већи унос белог хлеба, а мањи рибе довели су до повечања гојазности код деце у свету и код. Зато се у нашој држави планира поновно увођење ђачких кухиња.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 17 октобар 2011 18:49