Комунални програм биће реализован

Комунални програм биће реализован и све ударне рупе саниране чим почне са радом асфалтна база, каже Горан Ђорђевић, нови директор Дирекције за развој и изградњу града. Посебна пажња биће усмерена на повећање рентабилности паркинг сервиса, како би се повећао приход и увео већи ред у паркирање возила.

Иако је новом директору тек други радни дан, већ је имао састанке са најближим сарадницима. Грађевинска сезона је на прагу, тако да се најпре разговарало о приоритетним задацима који су пред  Дирекцијом.

Радиће се поправка и санација категорисаних и некатегорисних путева који су у веома лошем стању. То неће бити на уштрб градских саобраћајница, каже директор Ђорђевић. Он напомиње да је велики проблем одржавања улица и путева у зимском периоду због лоших временских услова. Зато се размишља о набавци машина за репарацију асфалта које су мањих димензија и са само два опслужиоца могу много да помогну у спречавању даљег пропадања коловоза и ширења ударних рупа.

Други важан задатак Дирекције биће решавање проблема паркиралишта.

У току прошле године приход од наплате паркинга био је 16 милиона динара. Само у јануару ове године износио је 2 и по милиона. Обезбеђивањем нових паркинг места, повећањем рентабилности постојећих и појачаном контролом наплате трудићемо се да остваримо приход од око 40 милиона динара, каже Ђорђевић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 22 фебруар 2013 12:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter