Безбедно млеко за употребу из млекара из Пчињског округа

Афера око исправности млека у Србији се не стишава. Међутим, у центру за информације Министарства пољопривреде потврђено нам је да је, након испитивања узорака, установљено да је млеко из свих 6 млекара Пчињског округа безбедно за употребу.

У Фабрици хлеба и млека у Врању данас нисмо могли да добијемо изјаве званичника. Ипак, незванично смо сазнали да  нису престајали са откупом млека, као и да су самоиницијативно послали узорке млека на испитивање.

Млекаре са подручја Пчињског округа, њих 6, нису се нашле на списку који је објавило ресорно министарство,  међу оним за чије се млеко сумња да имају повишени проценат афлатоксина. У кол центру министарства пољопривреде речено нам је да  то значи да млеко са овог подручја безбедно за употребу. На фарми Јована Младеновића у Дубници потврђују да је њихово млеко под сталном контролом и да немају никаквих проблема са пласманом.

Иако пословица каже да не треба плакати над просутим млеком, мора се признати да су велику штету претрпели произвођачи и прерађивачи млека у Србији, као и у околним земљама у региону. А афлатоксин и његово штетно дејство могу се не само умањити, већ и потпуно елиминисати из сточне хране, а тиме и млека.

Да ли су потрошачи заиста користили млеко неких произвођача које је “обогаћено” афлатоксином знаће се ипак за који дан, када добијемо коначне резултате анализа из Холандије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 25 фебруар 2013 14:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter