Поплаве у Пчињском округу

Услед обилних падавина од преко 60 литара по метру квадратном, у претходних 48 сати поплављено је 50 хектара земљишта у Златокопачком пољу. Ситуација је тешка и у Нерадовцу, Рибинцу, Големом Селу и Власу, као и самом градском језгру. Најкритичније је у селу Левосоје где је потопљено више десетина објеката.  Од синоћ су екипе на терену а данас је стигла и подршка специјалних тимова из Ниша и Београда. Наша екипа била је будна читаве ноћи.

Градске улице јуче су личиле на реке. Због изливања шахти радници Водовода морали су на више локација у граду да отпушују канализацију.

Поплављени су подруми неколико кућа и због, како кажу, лоше канализационе мреже, вода је ушла и у неке стамбене објекте.

Саобраћај на регионалном путу ка Бујановцу је  морао да се  преусмери. Ситуација је била тешка и у општини Трговиште, као и у Бујановачкој Бањи. Цело насеље Железничка станица у Прешеву је поплављено. Клизиште у Дреновцу узнемирило је мештане који не памте овакве непогоде. У селу Тесовиште водена бујица је однела део пута. Трстенска река која се улива у Ветерницу у Власу, однела је део  пута којим војска одлази у базу у Трстени, тако да су одсечена села Трстена, Драгобужде, Станце и Рождаце. Механизација је радила током целе ноћи. Да би се штете већих размера спречиле брзо је реаговао градски штаб за ванредне ситуације.

Формиран је оперативни тим за сузбијање последица поплаве на терену, ангажована је сва расположива механизација Водовода и сектора за ванредне ситуације као и приватних предузећа да би се наталожене воде преусмериле ка сливу Мораве. Обезбеђене су и санитарне екипе градског Завода за јавно здравље. За мештане Нерадовца који се снабдевају из бунара, обезбеђена је цистерна са пијаћом водом. Стигла је и помоћ специјалних тимова из Ниша и Београда.

Ни овога пута није изостала помоћ Војске која је у најугроженијим местима била задужена за евакуацију локалног становништва. Посао на санацији поплављених подручја додатно ће отежавати падавине које се очекују до четвртка.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 26 фебруар 2013 14:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Специјално признање Министарства одбране Радио телевизији Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/mKf9247zXJ vi… https://t.co/jQCBIjE9FG
Одлуком Владе, у Врању проглашено стање елементарне непогоде - Радио Телевизија Врање https://t.co/MA0F8CfHO5 via… https://t.co/G8Q4abaeTC
Специјално признање за РТВ Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/MHhPUlmWMs via @tripplesworld https://t.co/Iwq86VOW8Q
Follow RTV Vranje on Twitter