30. седница Градског већа

Данас је заседало Градско веће. На дневном реду је, између осталог, било разматрање локалног плана за борбу против корупције и доношење одлука које би увеле већи ред приликом коришћења јавних површина и постављања покретних објеката.

У присуству свих већника усвојен је локални план за борбу против корупције. Формирана је радна група која ће радити на усклађивању овог плана са препорукама ОЕБС-а. Већници су разматрали и текст јавног огласа ради прикупљања писаних понуда за давање на привремено коришћење јавне површине за постављање покретних објеката, као што су уређаји за продају сладоледа, кремова, алкохолних и безалкохолних пића. По оцени већника, у ту област требало би увести више реда.

Прихваћен је и пројекат ''Уклањање споредних производа животињског порекла'' што је у складу са законима Европске уније, али је потребно најпре обезбедити неопходна средства. Градски већници данас су дали сагласност и за формирање комисије за оцену и избор програма у области спорта, савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији града и радне групе за израду локалног еколошког акционог плана.

У поподневном делу седнице градски већници усвојили су нацрт одлуке о измени и допуни одлуке о организацији Градске управе. Већници су такође прихватили и предлог решења о именовању координационог одбора  за имплементацију пројекта и спровођење инвестиција у привредно радној зони Бунушевац ''Слободна зона'' и предлог решења о именовању чланова Скупштине привредног друштва ''Слободна зона Врање''.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 01 март 2013 16:42

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter