Ханска општина помаже грађане из буџета

Буџетом за ову годину локална самоуправа у Владичином Хану предвидела је издвајање значајних средстава за помоћ грађанима.

То се посебно односи на стипендирање ученика средњих школа и студената који живе на територији општине. После дужег времена једнократну помоћ добијаће и породиље. На седници Општинског већа донете су и конкретне одлуке и правилници.

Одлуком су обухваћена деца рођена након првог јануара 2013. године.

Да би остварила право на помоћ, породиља треба да поднесе захтев најкасније у року од месец дана од рођења детета Општинској управи, Служби за послове друштвене бриге о деци. Уз захтев треба да приложи и фотокопије извода из матичне књиге рођених за дете, извода из матичне књиге венчаних, личне карте, картице текућег рачуна и пријаву пребивалишта за ванбрачног партнера или фотокопију личне карте.

Основни услови за стицање права на стипендију за ученике и студенте су да су редовни студенти факултета или виших школа, акредитованих од стране ресорног министарства, као и да током редовних студија нису вршили обнову ма које године. За ученике је обавезно да нису понављали разред током средњег образовања.

Одлуком чланова Општинског већа донета је и одлука о укидању надокнада за чланство у управним одборима, комисијама и радним телима локалне самоуправе.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter