У Новом Саду одржана јавна расправа о јавном информисању

Министарство културе и информисања организовало је у Новом Саду прву јавну расправу о нацрту Закона о јавном информисању и медијима. Представници медија изнели су бројне примедбе на предложена законска решења. Планирано је да у Скупштинску процедуру овај закон уђе до краја марта. Паралелно се у Министарству ради на доношењу сета закона који се односе на област информисања.

У расправи су учествовали представници приватних, као и електронских медија чији је оснивач локална самоуправа. Новина која је предвиђена нацртом Закона је повлачење државе из медија.

Водила се оштра дискусија. Највише спора изазвао је будући статус јавних предузећа из области информисања и начин финансирања медија.

У радној групи о овом питању још увек постоје неслагања.

Нацрт закона биће разматран на још три јавне расправе. Након тога ће бити упућен Влади на разматрање и до краја марта наћи ће се у Скупштинској процедури.

 

Опширнији прилог

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 06 март 2013 16:35

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter