"Ново занимање нова шанса"

''Ново занимање - нова шанса, преквалификацијом и доквалификацијом брже и лакше до посла'' назив је пројекта који су заједно реализовали град Врање и ПБИЛД програм. Полазницима који су успешно прошли обуку за поједина занимања данас су уручени сертификати.

Овим пројектом било је обухваћено 26 корисника, интерно расељених лица и лица по споразуму о реадмисији. У Народном универзитету, Центру за социјални рад и Хемијско технолошкој школи у Врању обучавали су се за разна занимања.

Најважније је да ови млади људи наставе усавршавање и након обуке коју су завршили како би стеченим знањем омогућили себи економску самосталност и почели сопствени бизнис,каже градоначелник Зоран Антић.

Уручивању сертификата присуствовао је и Николас Херкулес, менаџер ПБИЛД програма. Он се захвалио свим учесницима пројекта који су својим радом и искуством допринели развоју заједнице.

Овај пројекат, који је подржала и швајцарска Влада, је омогућио људима који су погођени миграцијама да науче неке нове вештине. Неки од њих могу посао да потраже и у Геоксу који је најавио свој долазак у Врање. Ми смо желели да овим пројектом младим људима омогућимо да остану овде и ту пронађу себи радно место. Веома смо задовољни досадашњом сарадњом са локалном самоуправом и очекујемо ускоро нове заједничке пројекте, рекао је Херкулес.

Потом су полазницима уручени сертификати о завршеној обуци.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 07 март 2013 14:19

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Постављена цистерна са водом у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/1BGnSBFBU4 via @tripplesworld https://t.co/2CQ46xEZQO
Епидемиолог: Обазривост на летовању неопходна - Радио Телевизија Врање https://t.co/NUxZ6QHRNE via @tripplesworld https://t.co/nkYC7K3XUy
У току израда пројекта за санацију Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/hInyqQdJQ5 via… https://t.co/3dNjxHxpw6
Follow RTV Vranje on Twitter