Проблеми на археолошком налазишту код Павловца

Јуче су стали радови на једном од археолошких локалитета на деоници коридора 10 од Нерадовца до Левосоја. Радници су незадовљни исплатама, а послодавац за сутра најављује решење проблема. Случај је дошао и до инспекције рада.

Од краја августа, када су почели да раде на археолошком локалитету Павловац – Чукар радници су добили само пола плате. Понестало је пара, задужили су се на вересију у суседној продавници и више нема куд. Решили су да јуче одложе крампове и лопате.

Проблем је на релацији инвеститора Јавног предузећа Коридори Србије и  извођача радова Филозофског факултета из Београда. Реч је само о обичној финансијској процедури, каже послодавац.

Републичка инспекција рада је по пријави ових радника јуче извршила инспекцијски надзор на градилишту, рекла нам је начелница инспекције Слободанка Каранфиловић. Од послодавца је затражила да до понедељка достави комплетну документацију са евиденцијом рада, радним листама, уговорима на основу којих су ови људи ангажовани и о исплатама. Тек тада ће инспекција дати свој закључак. Једно је сигурно, закон не дозвољава да се радници старији од 30 година ангажују и исплаћују преко омладинске задруге. Што се тиче обавеза, послодавац је за рад преко задруге дужан да уплаћује допринос за здравствено осигурање. Такође и допринос за пензијско осигурање, који улази у обрачун пензије, али се не рачуна у радни стаж.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 20 октобар 2011 14:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter