Олакшице за плаћање струје корисницима дечјег додатка

Корисници дечјег додатка ове године ће моћи да остваре олакшице за плаћање струје. Уколико буду испунили услове домаћинствима ће, зависно од броја чланова, месечна обавеза у потрошњи електричне енергије бити умањена од 120 до 250 киловата.

Корисници дечјег додатка требало би да испуне три услова да би стекли статус енергетски заштићеног купца. Пре свега то је укупан месечни приход по члану домаћинства, затим број чланова и имовно стање домаћинства, кажу у Градској управи у Врању.

Уз захтев се подноси доказ о броју чланова домаћинства, о укупним месечним примањима, потврда из катастра непокретности, уверење пореске управе и претходни рачун за струју. Уколико буду испунили ове услове домаћинствима ће, зависно од броја чланова, месечна обавеза у потрошњи електричне енергије бити умањена од 120 до 250 киловата. Према приложеном списку министарства за рад и социјална питања на подручју града Врања тренутно има 3.300 корисника дечјег додатка. Врање је и пре ове уредбе већ неколико година водило акцију помоћи најугроженијим категоријама ових корисника. Прошле године било је око сто домаћинстава којима је рачун за струју умањиван од 500 до 600 динара месечно.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 09 април 2013 12:26

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter