Промоција еко туризма и заштите животне средине Власинског језера

Министарка енергетике, развоја и животне средине Зорана Михајловић и државни секретар у министарству финансија и привреде Горан Петковић боравили су у Сурдулици у оквиру пројекта ''Промоција еко туризма и заштите животне средине Власинског језера''. Пројекат се рeализује од 2011. године у партнерству општине Сурдулица са ресорним министарством, компанијом Кока Кола и UNDP - јем, који су и организовали данашњи скуп.

У промоцију и брендирање Власинског језера као заштићеног подручја општина Сурдулица, Министарство енергетике и компанија Кока Кола уложиће, почев од 2011. до 2014. године, више од 260 хиљада долара.

Држава је 2006. прогласила подручје Власине пределом изузетних одлика са нетакнутом и очуваном природом и неисцрпним потенцијалом одрживих извора енергије.

Израда канализационог прстена коштаће око 8 милиона евра, а целокупна инфраструктура процењује се на 24 милиона евра, рекао је Тончев. Систем Кока Кола као друштвено одговорна компанија заједно са UNDP-јем препознали су вредности Власине и подржали афирмацију и очување овог природног добра.

“Нашу воду “Роса” сматрамо драгуљем у систему Компаније и уложили смо велики труд у развој и очување њених аутентичних вредности. Посвећени смо циљу да улажемо у овај регион, да Роса и Власина представљају Србију у свету. Посвећени смо очувању природе, животне средине и окружења јер знамо да је недостатак воде глобални проблем - изјавио је Рамон Вејдингер, генерални менаџер Кока Кола система.

"Кока Кола систем представља модел друштвено одговорног пословања. Оно што заједно радимо на овом подручју је да заштитимо бисер који имате на југу Србије. Покушавамо да изградимо партнерство измећу јавног и приватног сектора како бисмо заједно решавали проблеме" - рекао је Виљем Инфанте, стални представник програма УН.

Канализациони прстен је основа. Требало би да уследи и изградња система за пречишћавање отпадних вода и уклањање чврстог отпада.

Представници Кока Коле и UNDP-ија уручили су председнику општине Новици Тончеву кључеве теренског возила, као и донацију од 10 хиљада долара предузећу које се бави мапирањем и обележавањем пешачких и бициклистичких стаза на Власини.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 10 април 2013 14:58

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter