Саопштење коалиције Запослених у медијима

Коалиција запослених у медијима најоштрије осуђује све нападе и претње упућене новинарима. Придружујемо се и осудама напада на уредника портала ''Јужне вести'' Предрага Благојевића. Такође поздрављамо ефикасну и брзу реакцију нишке полиције у откривању свих чињеница везаних за овај инцидент.

У појединим медијима нажалост, евидентна је злоупотреба напада на колегу Благојевића како би се дискредитовала Нишка телевизија, која је један од оснивача Коалиције запослених у медијима, АНЕМА и Крагујевачке иницијативе.

Сматрамо да је напад на Нишку телевизију атак на све оне који су против медијске централизације, медијске дискриминације појединих делова наше земље и оних који мисле да грађани у унутрашњости морају да имају право на своје локалне и регионалне медије.

Иако чињенице јасно показују да је НТВ без прејудицирања, професионално, одговорно, и објективно извештавала о телефонским претњама упућеним Предрагу Благојевићу, поједини медији који чине окосницу Медијске коалиције тврде ''да је НТВ под утицајем локалне власти и да о претњама (Предрагу Благојевићу) није извештавала''.

Чињенице су међутим неумољиве и лако проверљиве.

Нишка телевизија није под утицајем локалне власти, а у прилог томе говоре чињенице да директор НТВ-а као и главни и одговорни уредник нису чланови ниједне политичке странке, већ доказани професионалци.
Такође, тврди се ''НТВ није извештавала о претњама Предрагу Благојевићу''.

НТВ је претходних дана у информативним емисијама, Телепрес (централна информативна емисија), вести, јутарњи програм као и кроз крол вести извештавала о догађајима везаним за претње уреднику портала ''Јужне вести''.

За све ове наводе постоје необориви докази, односно снимци програма Нишке телевизије које можемо и да вам доставимо. Са друге стране, заиста постоје медији који нису ниједном речју поменули инцидент, али се они намерно не помињу јер су блиски Медијској коалицији. Све то код нас изазива сумњу да је ово смишљена и синхронизована акција како би се урушио кредибилитет и олакшао пут ка уништењу и гашењу Нишке телевизије и осталих чланица Коалиције запослених у медијима.

Последњи пут измењено среда, 10 април 2013 15:11

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld