Самостални синдикат Предузећа за путеве Врање организовао је протест због ситуације у којој се налази овај колектив годину дана после увођења стечаја. Траже од Владе Србије да одмах обезбеди средства за одржавање путева и да испуни све до сада преузете обавезе према путарским предузећима, смену стечајног управника, као и подршку градских власти. Делегацију путара примио је председник градске Скупштине Дејан Тричковић, поручивши да граду треба овакво предузеће и да  ће се учинити све да се сачувају сва радна места.

Протест путара почео је у Механизацији, да би се упутили  ка управи предузећа, где име се придружила Мира Димитријевић, председница Већа Самосталног синдиката Пчињског округа. Пошто им се нису обратили стечајни управник и пословодство, кренули су улицом Краља Стефана Првовенчаног ка згради градске Скупштине. Самостални синдикат Предузећа за путеве Врање организовао је протест због ситуације у којој се налази овај колектив годину дана после увођења стечаја. Синдикат подсећа на неуспешне и незаконите приватизације и упозорава да је путна привреда пред колапсом. Највећи проблеми су велика дуговања предузећима за путеве, њихова презадуженост код поверилаца и банака, недостатак послова и пропадање механизације. То је 308 радника врањског предузећа довело на ивицу егзистенције.

Председник Скупштине града Дејан Тричковић је примио синдикалну делегацију Предузећа за путеве. Упознали су га са проблемима и захтевима. На то је указао и Самостални синдикат Пчињског округа.

Граду треба овакво предузећа и градска власт је за очување свих радних места, али без мешања у судске одлуке.

За сутра је у Привредном суду у Лесковцу заказано ново испитно рочиште на коме ће се одлучивати између плана реорганизације и банкрота. За ово друго решење, као мање зло, залажу се путари. Синдикалне представнике Предузећа за путеве сутра ће примити градоначелник Зоран Антић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 11 април 2013 15:31

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter