Коме је у интересу да процес израде медијских закона не буде транспарентан

Представницима Студија Б, који имају својство посматрача у Радној групи за израду Нацрта закона о информисању и Нацрта закона о електронским медијима, забрањено је да присуствују данашњем заседању Радне групе.

Представници Студија Б удаљени су уз образложење да ће бити позвани када на дневном реду буду питања која се односе на нашу медијску кућу.

Иако су поједини чланови Радне групе изразили резерву према избацивању наших представника са састанка, заменик министра за културу и медије Драган Коларевић замолио је за разумевање, истакавши да израда нацрта закона мора бити приведена крају без ремећења тог процеса.

Подсетимо, Студио Б затражио је писменим путем од Министарства културе и информисања дозволу да као посматрачи присуствују раду седнице, након чега је од представника Радне групе добијено усмено одобрење да су добродошли да као посматрачи прате рад на изради закона, по ком су, све до данас, без проблема присуствовали седницама.

Студију Б остало је нејасно коме је у интересу да процес израде медијских закона не буде транспарентан, те је стога данас поново затражио, да се Министарство писменим путем изјасни да ли је нашим представницима дозвољено или забрањено присуство раду Радне групе за израду медијских закона од којих, иначе, у великој мери зависи да ли ће РТВ Студио Б опстати или бити угашена.

(извор Студио Б)

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter