Одштампајте ову страницу

Почело асфалтирње Партизанске улице

By РТВ октобар 28, 2011 509 0

Данас је почело асфалтирање дела Партизанске улице у Врању.За који дан опет ће бити отворена па ће се и околне саобраћајнице напокон растеретити саобраћајних гужви и колапса.

Партизанска улица, далеке 1961.године била је прва саобраћајница у Врању на коју је стављен асфалт. Тиме је, практично, и почела урбанизација тадашње вароши. Пола века касније, сведоци смо поновне реконструкције ове улице, једне од жила куцавица града. Од тренутка када су почели радови, било је негодовања, пробијања рокова, уз то ни временске прилике нису увек ишле на руку извођачу. Ипак, посао је приведен крају. Машине са асфалтом данас су коначно ушле у Партизанску улицу.

Дирекција је још раније најавила да ће реконструкција Партизанске улице ићи парцијално. Подсећамо, прошле године завршена је деоница код Ватрогасног дома и у продужењу кружни ток.Сада је одрађен део до раскрснице са улицом Иве Лоле Рибара.

Асфалтирање деонице од  220 метара изводе радници предузећа ''5Д'' из Врања. Још осам улица спремно је за асфалтирање, међу њима су Кајмакчаланска и Генерала Белимарковића. Оне ће бити асфалтиране почетком наредне недеље.Упоредо са овим, ради се и други део комуналног програма Дирекције за ову годину.У градској и сеоским срединама до сада је постављено 2 километра јавне расвете.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)