Добра понуда плус слаба тражња једнако празни локали

Обична шетња градом  довољна је да се примети велики број празних локала са натписима за рентирање. Међу њима су чак и они који су некада важили за најатрактивније мада има и објеката у којима бизнис никада није заживео.

 

 

Судећи по великом броју празних локала и пословних простора није тешко закључити да и овде приватници носе тежак терет пословања. Готово да нема улице у којој бар по један локал није оглашен за издавање или на продају.Чак и у најатрактивнијим градским зонама, као што је главна улица, празни локали који траже новог власника нису реткост. Перица Јанковић,члан Градског већа задзжен за привреду и предузетништво велики број празних локала тумачи као повећање понуде пословног простора на тржишту,а никако као смањен број правних субјеката.

Са друге стране, званични подаци показују да се у последње три године број правних лица и самосталних радњи  повећава.

Чак и они који опстају слажу се у констатацији да је данас тешко бити приватни предузетник. Намети су велики а, конкуренција јака.Тешка борба за купца је једино што им преостаје.

Подаци Агенције за привредне регистре показују да се најчешће затварају ресторани, трговинске радње са мешовитом робом, фризерски и козметички салони. И таксистима је све теже да нађу рачуницу за себе. Са друге стране, они који сада почињу свој бизнис одлучују се управо за ове делатности.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 02 новембар 2011 16:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Осуђени на затворске казне због злоупотребе положаја одговорних лица - Радио Телевизија Врање https://t.co/Rxh9mGJQEf via @tripplesworld
Други дан Светосавске недеље обилује бројним дешавањима - Радио Телевизија Врање https://t.co/Dl6nR74FBv via @tripplesworld
Прелазак на биомасу јефтинији за грађане - Радио Телевизија Врање https://t.co/4BbmkpVxGt via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter