Одштампајте ову страницу

Нови талас поскупљења

By РТВ новембар 02, 2011 376 0

Овог новембра потрошачка корпа у Србији достигла је износ од скоро 56 хиљада динара и знатно је виша у односу на просечне плате грађана.

 

У малопродајнe објектe у Врању још увек није стигао овомесечни талас поскупљења, јер још нису требовани кондиторски производи, смрзнуто воће и поврће и кућна хемија. Због тога већина грађана се одриче од свега по мало.

Узрок новембарског таласа поскупљења кондиторских производа за 13 до 17 одсто, смрзнутог воћа и поврћа за 10 процената, кућне хемије и козметике од 5 до 10 одсто је поскупљење гаса и даљинског грејања. У врањском „Новом дому“ кажу да у наредних 15 дана неће поскупети грејање, али овај податак не утиче на већ поскупеле поменуте производе које ће стићи ових дана у Врањe.

У маркетима«Љубисављевић» кажу да дневно раде нивелације цена у зависности од налога добављача одређених производа.

У Републичком заводу за статистику стоји податак да су плате у септембру веће у односу на исти период прошле године за 2,6 одсто,  а пензије 1,5, док су цене веће у просеку од 9,6 посто. Уколико је за утеху из Владе Србије поручују да неће дозволити да поскупи оно, што није економски оправданo.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 02 новембар 2011 14:31