Смањене залихе мазута у «Новом дому»

Залихе мазута у врањском „Новом дому“ су минималне, јер ово предузеће од корисника потражује 115 милиона динара. Енергенти се набављају сукцесивно и има их за још само неколико дана. Зато се „Нови дом“ одлучио за утужења нередовних платиша правних и физичких лица.

 

За једну грејну сезону „Нови дом“ у Врању би требало да обезбеди 2.220 тона мазута и издвоји 132 милиона динара. Ово предузеће, међутим, на име дуговања од правних и физичкких лица потражује готово половину суме, због чега је приморано да уведе непопуларне мере, утужења. Енергенти се набављају сукцесивно, али то није трајно решење. Када су темперетуре ваздуха изнад 10 степени целзијуса за загревање пословног и стамбеног простора дневно се користи 15 тона мазута, док се на температури испод 10 степени употреби и до 25 тона. Цена мазута за килограм је 59,25 динара.

Пошто ово решење није трајно, из Новог дома, апелују на кориснике  услуга да измире дуговања, јер током летњих месеци предузеће је у обавези да врати исту количину мазута колику је обезбедило из робних резерви.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 08 новембар 2011 12:16

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Државни секретар Гајовић посетио нашу медијску кућу - Радио Телевизија Врање https://t.co/JCeyPvpy5j via @tripplesworld
Симпо на сајму намештаја у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/eT9mkAG8kz via @tripplesworld
Шанса више: град награђује 40 најбољих студената, ове године 10 више - Радио Телевизија Врање https://t.co/sEu9iVsJNb via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter