Одштампајте ову страницу

Ускоро интернет киосци у 12 месних заједница у Врању

By РТВ новембар 08, 2011 463 0

У  12 месних заједница у Врању ускоро ће почети са радом интернет киосци. Опрема која ће бити инсталирана требало би да допринесе приближавању савремених информационих технологија становништву на селу и ефикаснијој сарадњи градске управе и јавних предузећа са грађанима.

Приликом избора месних заједница водило се рачуна о равномерној покривености свих делова града, као и о постојећој инфраструктури. Опрема, која је већ набављена требало би да буде инсталирана у наредна два месеца, каже Иван Стојковић, начелник завода за информациони систем и заменик менаџера пројекта.

Грађани ће бити у прилици да много лакше долазе до одређених докумената која су им потребна, као и  да се информишу о конкурсима и раду градских служби.

Опрема ће моћи да се користи само у поменуте сврхе, а како не би дошло до злоупотребе биће постављена сва ограничења, каже Стојковић.

У оквиру истог пројекта у току је и опремање серверске собе, као и израда софтвера који би требало да допринесу аутоматизацији процеса рада у Градској управи и повећању ефикасности.

Вредност пројекта је 164 хиљаде евра, а финансира га европска унија и град Врање.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 08 новембар 2011 14:42