Како пријавити ремећење јавног реда и мира

Ове године Полицијској управи Врање ремећење јавног реда и мира пријавило је 235 лица, што је за пет процената мање у односу на 2010-у годину. Разлог може бити страх грађана који пријављује прекршај у случају да остави основне податке о себи.

Уколико дођете у ситуацију да полицијској управи пријавите буку, свађу, вику или гласну музику која се чује из зграде у којој живите или улице где станујете, полицајац  Дежурне службе ће вам најпре затражити основне податке о вама, али и о комшији кога пријављујете. Оставите ли информације о себи, полицијска патрола ће прво вас посетити, да би утврдила ваш идентитет па тек онда отићи у стан или кућу одакле се чује бука. Можда је ово један од разлога због чега се ретко ко одлучује да пријави ремећење јавног реда и мира. У Полицијској управи Врање кажу да би грађани требало да редовно пријављују овакве и сличне примере. Уколико страхују од непријатности које могу доживети од особе која ремети мир могу бити анонимни.

Да би се покренуо прекршајни поступак грађани треба да дају своје податке.

Иначе, ремећење јавног реда и мира пријављује се на телефоне 92, 401-585 и 401-592.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врањски стрелци екипни прваци Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/oWpXbiXLKg via @tripplesworld
Забрањено паљење усева и смећа - Радио Телевизија Врање https://t.co/dWUj9k2ISW via @tripplesworld
Дан пешачања обележен и у Врању. Око стотинак грађана шетало до Бориног брда - Радио Телевизија Врање… https://t.co/JEWHw1ZXhw
Follow RTV Vranje on Twitter